top of page

GreenBee Lesprogramma

Zo werkt GreenBee Kids

 1. Meld je school aan per mailinfo@greenbeefoundation.nl. Vermeld school, adres, om welke klas en hoeveel leerlingen het gaat.

 2. Wij nemen contact met je op om de lessen in te plannen. Je ontvangt voorafgaand aan de lessen informatie voor de leerkracht. 

 3. Les 1: 

  1. Onze GreenBee Kids Coach komt ieder kind verrassen met een eigen plant-in-Globee en een leuk en leerzaam groen-doe-boek. Ook krijgt de klas een weegschaal en gieter voor de verzorging van de planten.

  2. De GreenBee Coach leert de kinderen 

   1. Wat planten nodig hebben, 

   2. Hoe ze voor hun plant zorgen en 

   3. Waarom groen belangrijk is, in en buiten de klas. 

  3. Afsluiting; de kinderen hebben ruimte voor vragen en krijgen de opdracht om de volgende les een leeg bakje mee te nemen (recyclen voor de stekjes, zie les 2).

 4. Les 2:

  1. De GreenBee Coach checkt hoe het met de planten en de kids gaat. Wat hebben ze gedaan en weten ze nog van de vorige les?

  2. De klas krijgt een eigen stekbak en de GreenBee Kids Coach laat zien hoe je stekjes maakt.

  3. De kinderen leren zelf hoe ze hun plantjes vermeerderen en hebben aan het eind van de les allemaal een gestekt plantje, voor mee naar huis of op school.

  4. De kinderen horen nog een keer hoe ze vanaf nu zelf voor hun plant (en stekjes) zorgen. De leerkracht hoeft hiervoor alleen een vast moment  in te plannen. 

 5. Afsluiting:

Na circa 3 maanden brengen we een bezoek aan de school en kijken we hoe het met de planten gaat. Is de klas (nog steeds) groen? Of zelfs groener? Dan krijgt de school een gevel-plakkaat met de vermelding een GreenBee groene school te zijn. Kinderen die hun boekje hebben ingevuld en goed voor hun plant hebben gezorgd krijgen een oorkonde met de eervolle vermelding officieel een GreenBee Kid te zijn.

"Samen maken we scholen groen én gezonder, want de planten van GreenBee Kids maken de lucht in scholen schoner, verhogen concentratie, verminderen stress en bevorderen creativiteit, vitaliteit en verbondenheid.” 

 

-Irene Pronk, Directeur GreenBee Foundation

bottom of page